Online spelen met The Meeples

Online samen spelen is helemaal gratis, afgezien van de e.v.t. aanschaf van spellen voor jezelf.

Om samen wat te kunnen doen gebruiken we Discord voor de communicatie en het spellen platform Steam om daar de spellen te kunnen spelen.

Daarnaast kopen we allemaal TableTop Simulator wat ongeveer €7,- kost en is daarna permanent van jou.

Het voordeel hiervan is dat je niet vast zit aan een vaste speel avond en je kan wanneer je zin hebt om te spelen dit gewoon in discord of de whatsapp groep vragen.

Hieronder vind je per onderdeel een korte beschrijving over hoe het werkt, als er iets niet duidelijk is of je hebt hulp nodig stuur dan even een whatsapp berichtje naar 0647920220.

TTS Pandemic

Discord

1200px-Discord_logo.svg

Steam

Steam

Wij gebruiken Discord om met elkaar te praten en of elkaar te zien, dit kun je vergelijken met skype of teams alleen is hier de omgeving altijd actief in plaats alleen ergens 1 gesprek en dan weer ophangen.  Om Discord te krijgen heb je het programma nodig en een account.

Download Discord hier er is een installer voor elk platform (MAC, Windows, Android etc,) in de app kun je dan een account aanmaken.

Via deze link kom je bij de The Meeples Discord en indien nodig kunnen wij je verder helpen met de rest.

Steam is een soort spellen winkel waar je je spellen kunt kopen en downloaden, je bouwt hier een bibliotheek met spellen op en kunt hier met vrienden op chatten of streamen of natuurlijk samenspelen.

Download Steam hier er is een installer voor elk platform (MAC, Windows, Android etc,) in de app kun je dan een account aanmaken.

Met mensen op Discord kan je dan overleggen en elkaar een vriendschap verzoeksturen om zo samen te kunnen spelen en chatten.

capsule_616x353

Dit is een spel waarin bestaande bordspellen nagemaakt worden in een virtuele omgeving, maar waar je de spellen nog wel precies zo speelt als in het echt.(bijv. kaarten schudden en uitdelen of dobbelstenen gooien)

TableTop Simulator minimum computer vereisten: (wat je pc moet kunnen, maar dat zou geen probleem moeten zijn tenzij je systeem ouder is dan 10-15 jaar)

  • CPU: SSE2 instruction set support.
  • RAM: 4 GB
  • OS: Windows 7 SP1+, OSX 10.8
  • VIDEO CARD: Graphics card with DX10 (shader model 4.0) capabilities.
  • PIXEL SHADER: 4.0
  • VERTEX SHADER: 4.0
  • FREE DISK SPACE: 6 GB

Om TableTop Simulator te krijgen moet je dit aanschaffen via een winkel dit hoeft niet perse Steam te zijn, maar je hebt wel Steam nodig om het spel in je bibliotheek op te slaan en te kunnen spelen.

Ik (Robbin) haal mijn keys altijd op gamivo.com omdat hier de keys goedkoper zijn en het is betrouwbaar, op steam kost het €20,- i.p.v. €7,-

Hier is de directe link naar de goedkoopste TableTop Simulator, wanneer je deze aan je winkelmand toe wil voegen kun je het vinkje buyers protection programme uitzetten.(Is niet nodig en scheelt weer een euro)

Na je aankoop word je door gestuurd naar een Steam pagina en moet je daar inloggen met je Steam account , je krijgt het spel dan als gift toegestuurd en die moet je daar accepteren om hem zo toe te voegen aan je Steam bibliotheek.

Wanneer dat vervolgens gelukt is ga je naar je Steam bibliotheek en download en installeer je het spel.

Nu ben je er klaar voor veel plezier!